CİNSEL GÜÇ VE KUVVET VEREN MACUNLAR

Estetisyen ve Fitoterapist Gülten Şenşafak'ın "Kuvvet Veren Macunlar" konulu formüllerini sizler için derledik:



KASLARI VE SİNİRLERİ GÜÇLENDİREN MACUN


>> Bir avuç kuru üzüm, yarımşar avuç badem, fındık, fıstık ve ceviz içi, amberle birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım 20 dakika süre ile suda pişirilerek süzülür. Süzülerek elde edilen posaya kıyılmış 2 adet mantar ilave edilerek kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun gül suyu ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Kasları ve sinirleri güçlendiren bu macundan, günde 3 çorba kaşığı alınır.


CİNSEL GÜÇ VEREN MACUN


>> Yarımşar avuç çam fıstığı ve badem, bir tutam karabiber, yarımşar tutam karanfil ve tarçın dövülerek ezilir. Elde edilen karışım badem hariç diğerleri 10 dakika süre ile suları çekilinceye kadar pişirilir. Sıkılarak elde edilen karışıma dövülmüş badem karıştırılarak macun kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Hazırlanan macundan günde 3 çorba kaşığı yenir.



KUVVET VEREN MACUN


>> Bir avuç kuru üzüm, yarımşar avuç ceviz içi ve çam fıstığı, iki diş sarımsak, yarım tutam tarçın, beş adet çekirdekleri ayıklanmış taze kayısı ve bir tutam kiraz çiçeği dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım yarım saat süre ile suda pişirilerek süzülür. Süzülerek elde edilen posaya bakla unu ilave edilerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan macun kayısı suyu ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Günlük olarak bu macundan bir veya iki tatlı kaşığı yenir.


0 YORUM YAPILDI :