BÜNYEYİ KUVVETLENDİREN VE KALBE FERAHLIK VEREN MACUN
>> Üç tutam safran çiçeği, ikişer tutam papatya ve ayrık otu kökü, birer tutam kayışkıran otu ve yarımşar avuç şahtere otu , nane ile ile birlikte dövülerek ezilir.
>> Safran çiçeği hariç diğerleri bir kaba konarak 15 dk. süre ile kaynatılarak süzülür. Süzülerek elde edilen karışıma macun kıvamına gelinceye kadar safran çiçeği tozları ilave edilerek yoğrulur.
>> Hazırlanan macun, sümbül yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır.
>> Bünyeyi kuvvetlendiren ve kalbe ferahlık veren bu macundan, sabah ve akşam yemekten sonra bir çorba kaşığı yenir.
0 YORUM YAPILDI :
Yorum Gönder