tag:blogger.com,1999:blog-33856229899148641972024-02-19T15:27:37.298+03:00vitamintakviyesiTürkiye'nin En Vitaminli Sitesi; Vitamintakviyesi...Rolexhttp://www.blogger.com/profile/14289386334466213356noreply@blogger.comBlogger74125tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-623335054748536792009-01-03T23:23:00.001+02:002009-01-03T23:34:53.750+02:00SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN MACUN >> Rendelenmiş yarım avuç Hindistan Cevizi, üç tutam Kabak Çekirdeği, üç adet incir, iki tutam şalgam tohumu ve yarım tutam Kereviz Tohumu dövülerek ezilir.
>> Hazırla karışım suları çekinceye kadar kaynatılarak pişirilir. Elde edilen karışıma yarım avuç Isırgan Tohumu ilave edilerek macun kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur.
>> Hazırlanan macun Badem Yağı Rolexhttp://www.blogger.com/profile/14289386334466213356noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-57971776601013667532008-12-17T18:37:00.004+02:002008-12-19T23:15:51.149+02:00MERCİMEK, MEYANKÖKÜ, MARUL
MERCİMEK:
>> Beden ve zihin gücünü artırır. Bağırsaklara yumuşaklık verir. Sinir zafiyetlerinde faydalıdır. Kan yapar. Anne sütünü artırır.
MEYANKÖKÜ:
>> Grip, nezle ve nefes darlığında faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür. Gastriti tedavi eder. İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
MARUL:
>> Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğu giderir. Kabızlığı Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-789847871633656942008-12-14T13:52:00.007+02:002008-12-14T14:15:53.241+02:00GÜZELLİK FORMÜLLERİBitkilerin mucizevi etkileri çeşitli "Güzellik Reçeteleleri"ni de beraberinde getiriyor. İşte bunlardan bir kaç örnek;CİLT GÜZELLİĞİ FORMÜLLERİ>> Hatmi çiçeği kurutularak havanda dövülür. Elenerek elde edilen toz, süt ve salatalık suyu ilave edilerek pomat kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan pomat banyodan bir saat önce cilde sürülür.>> Zambak yağı yumurta sarısı ile karıştırılır. Bu Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-72343176312915215092008-09-07T22:33:00.003+03:002008-09-07T23:02:20.447+03:00KARACİĞER HASTALIKLARI VE SİROZSabah ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer fincan Kurtayağı Çayı çok faydalıdır; siroz ve habis karaciğer hastalıklarında meydana gelen nefes darlığı, bu çay sayesinde derhal yok olur. 1/4 litre suya, bir silmeden az tatlı kaşığı hesaplanır.Acı İsveç Otları kompres olarak gün içinde 4 saat boyunca uygulanmalıdır. Sabah ve öğleden sonra yatakta 2 şer saat sürmesi gereken Kırkkilit buhar Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-22616289259705706162008-09-06T22:37:00.003+03:002008-09-06T23:05:13.247+03:00BİTKİLERLE SAÇ BAKIMISAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEKKurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kına ile birlikte 20 dk. suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan bir miktar banyo suyuna ilave edilerek, günaşırı saçlar hazırlanan bu karışımla yıkanır.Sarımsak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda 10 dk. süreyle hafif ateşte pişirilir. Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır.Kurutulmuş fındık Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-77521218975301786172008-07-06T17:12:00.004+03:002008-12-11T19:32:02.095+02:00YAZ SICAĞINDA NASIL BESLENMELİ?Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Kılınç, vatandaşları yaz aylarında dengeli ve yeterli beslenmeleri konusunda uyararak, "Sıcak yaz günlerinde besin seçilirken hafif ve sulu gıdalar tercih edilmelidir" dedi. Dr. Kılınç, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte bebek, çocuk, yaşlı ve hamilelerle, tansiyon, kalp, şeker gibi kronik hastalıkları bulunan kişiler başta olmak üzere, Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-60569600673702665712008-07-06T16:14:00.006+03:002008-12-11T19:32:03.603+02:00ŞİFALI BAHARATLARITIR75'ten fazla değişik kokuya sahip olan kolonlu yapraklı ıtır türü vardır. Yemek amacıyla kullanılacakların en iyileri badem, elma, kayısı, hindistan cevizi, limon, tatlı meyan, ıhlamur, portakal, şeftali, nane ve gül kokusunda olanlardır. Yaprakların kullanım yerleri; kekler, jöleler, kompostolar, kremşantiler ve hatta salata süslemesi.İTBURNU (GÜL TÜRLERİ)İtburnunun lezzeti ve meyvemsi tadı,Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-32559429565237629792008-06-23T20:13:00.010+03:002008-12-11T19:32:03.953+02:00CİNSEL GÜÇ VE KUVVET VEREN MACUNLAREstetisyen ve Fitoterapist Gülten Şenşafak'ın "Kuvvet Veren Macunlar" konulu formüllerini sizler için derledik:KASLARI VE SİNİRLERİ GÜÇLENDİREN MACUN>> Bir avuç kuru üzüm, yarımşar avuç badem, fındık, fıstık ve ceviz içi, amberle birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım 20 dakika süre ile suda pişirilerek süzülür. Süzülerek elde edilen posaya kıyılmış 2 adet mantar ilave edilerek kıvamına Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-85753017859702972402008-06-21T23:21:00.006+03:002008-12-11T19:32:04.107+02:00TANRININ ECZANESİNDEN SAĞLIKMaria Treben'in 19 farklı dile çevrilen ve milyonlarca adet satan bestseller listesinin zirvesinde kalmış şifalı bitkiler kitabı: "TANRI'NIN ECZANESİNDEN SAĞLIK" Vitamintakviyesi ile buluştu..Sizler için bir-iki konuya gözattık;.KARACİĞER HASTALIKLARI VE SİROZ.Sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer fincan Kurtayağı Çayı, çok faydalıdır; siroz ve habis karaciğer hastalıklarında meydanaUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-25716276904494310062008-06-20T00:52:00.008+03:002008-12-11T19:32:04.260+02:00SORUN CEVAPLAYALIM>> Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği ve Hurriyet.com.tr dev bir işbirliği.>> 3 bin uzman doktor sağlıklı ilgili tüm soru ve sorunlarınızı cevaplayacak. İlk olarak hipertansiyon ve diyabetle ilgili soruları cevaplayan doktorlar ilerleyen günlerde bir çok kişiye yol gösterecek. Sizler için derlediğimiz soru ve cevapların bir bölümü aşağıya çıkarılmıştır.>>HİPER TANSİYON SORU-CEVAP>>SORU:AilemdeUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-57782766678927054002008-06-12T08:02:00.008+03:002008-12-17T19:02:16.544+02:00SİVİLCE VE VARİSLER İÇİN BANYOSİVİLCELER İÇİN BANYO>> Üç avuç kantaron çiçeği, bir tutam ıhlamur çiçeği bir kaba konulur ve üzerine iki litre kaynar su dökülerek demlenmeye bırakılır. >> Süzülerek elde edilen suya bir fincan nane losyonu, bir bardak salatalık suyu ilave edilerek karıştırılır. >> Hazırlanan suyla banyo yapılır. Banyo yapılırken arta kalan posa, kesenin içine yerleştirilerek vücut keselenir.VARİSLER İÇİN BANYO>Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-81610406830159774212008-06-11T13:04:00.005+03:002008-12-11T19:32:04.767+02:00BÜNYEYİ KUVVETLENDİREN VE KALBE FERAHLIK VEREN MACUN>> Üç tutam safran çiçeği, ikişer tutam papatya ve ayrık otu kökü, birer tutam kayışkıran otu ve yarımşar avuç şahtere otu , nane ile ile birlikte dövülerek ezilir. >> Safran çiçeği hariç diğerleri bir kaba konarak 15 dk. süre ile kaynatılarak süzülür. Süzülerek elde edilen karışıma macun kıvamına gelinceye kadar safran çiçeği tozları ilave edilerek yoğrulur. >> Hazırlanan macun, sümbül yağı ile Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-62737495328873418532008-06-08T01:01:00.005+03:002008-12-11T19:32:05.079+02:00HATMİ ÇİÇEĞİ ÇAYI>> Üç tutam hatmi çiçeği, bir tutam kantaron, yarım tutam nergis ve rendelenmiş portakal kabuğu, 10 dakika suda kaynatılır. >> Hazırlanan karışıma süt ve şeker ilave edilerek yemek sonrası bir bardak içilir. Yelleri dağıtmada, göğsü yumuşatmada ve yemeği hazmettirmede vücuda etkin yararları vardır. >> Hatmi çiçeği çayı aynı zamanda emziren kadınların sütlerini çoğaltır ve sarılık hastalığını da Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-50853181168864886442008-06-08T00:53:00.005+03:002008-12-11T19:32:05.480+02:00EGZAMA VE KAŞINTILAR İÇİN MERHEMBir avuç baladur otu, ikişer tutam ardıç, ve ayıkulağı otu, iki adet yeşil biber, bir bardak süt ile birlikte yarım saat süre ile pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa, merhem kıvamına gelinceye kadar dövülmüş soğan tozu ilave edilerek bal ile karıştırılır. Hazırlanan merhem mısır yağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde saklanır. Bu merhem egzama ve kaşıntılarda Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-67442105117067122592008-06-05T19:50:00.004+03:002008-12-11T19:32:05.609+02:00BERRAK VE PARLAK BİR CİLT İÇİN BAKLALI MASKE* Kabukları soyulmuş salatalık, üç avuş bakla unu ile birlikte ezilerek karıştırırlır. Yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı ekşimiş yoğurt çırpıldıktan sonra, bakla hamuru ile birlikte yoğrulur.* Hazırlanan karışıma, lavanta çiçeği suyu ilave edilerek krem kıvamına getirilir.* Berrak ve parlak bir cilde sahip olmak için yüze maske olarak uygulanan baklalı maske yüz kısmına fırça ile sürülerek Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-30525852896588681872008-06-05T19:15:00.006+03:002008-12-11T19:32:05.776+02:00EL BAKIMI VE EL TIRNAĞI TEDAVİSİEL BAKIMI* Akhuş ve karakavak tomurcukları iki saat boyunca sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen posaya balmumu ilave edilerek krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Elde edilen krem belirli aralıklarla ellere sürülür.* Taze salatalık, kabuklarıyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya balmumu ilave edilerek merhem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur. Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-78295772652430616942008-06-05T01:41:00.006+03:002008-12-11T19:32:06.473+02:00VİDEOLU ANLATIMVitamintakviyesi sayfalarında bu günden itibaren videolu anlatımları izleyebilirsiniz. Kulağa ve göze hitap eden videolu anlatımlarda siz değerli ziyaretçilerimizin daha çok bilgi edineceğinizi tahmin ediyoruz. Ülkemizin önde gelen web yayıncılarından Uzman Tv den derlediğimiz videolu anlatımlarda; Prof. Dr. Kerim ALPINAR, güzellik uzmanı Suna DUMANKAYA, Detoks Uzmanı Gül KAYNAK ve diğer yetkili Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-54883784373184148292008-06-04T22:41:00.010+03:002008-12-11T19:32:07.498+02:00ESTETİSYEN GÜLTEN ŞENŞAFAK' TAN CİLT BAKIMI VE GÜZELLİKGüzel olmak için pahalı kozmetik ürünlere ya da sağlığınızı tehlikeye sokan yöntemlere ihtiyacınız yok! Estetisyen Gülten Şenşafak'ın hazırladığı 'Doğal Yöntemlerle Cilt Bakımı ve Güzellik' adlı kitapta yer alan doğal karışım tarifleriyle uçukları, cildinizdeki çilleri giderebilir ya da iltihaplı sivilceler gibi çeşitli problemlere karşı önlem alabilirsiniz. Dolaşım bozuklukları, varis, bacak Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-56290067332103701512008-06-04T20:16:00.004+03:002008-12-11T19:32:07.711+02:00DOĞAL CİLT TEMİZLEYİCİLERİ* Toz haline getirilmiş bademler az miktarda sıvı ile hamur haline getirilir. Yağlı cilt için çok iyidir, bademler deriyi yumuşatır, aşındırıcı etki ile onu temizler ve protein ile besler.* Az miktardaki hafifçe ısıtılmış bal ile yüzünüze masaj yapın. 15 dakika yüzünüzde bırakın. Bal mikrop öldürücüdür. Cilt deliklerini temizler ve deriyi gerdirir. Yağlı ve lekeli deri için iyidir. Buğday özü Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-56602070553170977092008-06-04T19:40:00.005+03:002008-12-11T19:32:07.896+02:00BEL AĞRISI İÇİN MACUN* İkişer tutam çörek otu ve havuç tohumu, bir tutam soğan tohumu, yarım tutam andız kökü zencefille birlikte dövülerek ezilir. Hazırlanan karışım yarım saat süre ile suda pişirilerek süzülür.* Süzülen karışıma macun kıvamına gelinceye kadar iki tutam dövülmüş andız kökü ve yarım tutam tarçın ilave edilerek bal ile yoğrulur. Hazırlanan macun kaymakla yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-83971543919631696612008-06-04T19:25:00.007+03:002008-12-11T19:32:08.766+02:00ADELE AĞRISI VE TER KOKUSUNU GİDEREN BANYOİki avuç nevruz otu yaprağı bir kaba konur. Yulaftan elde edilen iki litre kaynamış yulaf suyu yaprakların üzerine dökülerek iki saat bekletirlir. Süzülerek elde edilen karışıma birer fincan limon suyu ve tarçın, bir kaşık menekşe yağı ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan karışım ısıtıldıktan sonra banyo suyuna karıştırılarak oturak banyosu yapılır.GEREKLİ MALZEMELER:- Nevruz otu yaprağı- Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-14172016962061579312008-06-04T19:14:00.005+03:002008-12-11T19:32:08.922+02:00SAÇLARIN AĞARMASINI GECİKTİRMEK* Gül yaprakları yıkandıktan sonra güneş altında temiz bir zemine serilerek kurutulur. Kurutulan yaprakların yakılmasından elde edilen küle, lapa kıvamına gelinceye kadar badem yağı ilave edilerek yoğrulur. Saçlar hazırlanan gül lapası ile haftada bir ovularak yıkanır.* Yeşil ceviz kabukları, çaylı suda yarım saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, badem yağı ilave edilerek Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-90714662911327738852008-05-25T17:32:00.003+03:002008-12-11T19:32:09.182+02:00Dr.Uğur Göğüş "KANSIZLIK"Dr.Uğur Göğüş'e Göre Kansızlığa yani anemiye neden olan başlıca yapıcı unsurlar;· Vitamin ve demir eksikliği· Kan kaybı· Ciddi bir iltihaplanma, enfeksiyon, hastalık· Genetik bozukluklar· Başka hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar ve bunların yan etkileri.Özellikle başka ilaçların yan etkileri kırmızı kan hücrelerinin azalması şeklinde kendini gösterebilir. Bunun yanında diabet, kalp Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-36120121564154821992008-05-25T17:17:00.005+03:002008-12-11T19:32:09.345+02:00Dr Uğur Göğüş Böbrek Yetmezliğine Karşı Korunma Yöntemleriİşte Dr Uğur Göğüş'e Göre Böbrek Yetmezliğini Tetikleyen Besinler:· Parasetamol içeren ilaçların sık kullanımı.· Mantar zehirlenmeleri· Kalıcı diş eti iltihaplanmaları· Kalp ve damar hastalıkları· Kansızlık· Stres· İç ve dış kanama· Yetersiz su tüketimi· Trauma· Fazla fosfor, sodyum, klor alımı(fazla şeker ve tuz tüketimi)· Fazla protein tüketimi· Yetersiz potasyum alımı· Çok fazla asit içeren Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-3385622989914864197.post-29551920283032413072008-05-25T17:03:00.006+03:002008-12-11T19:32:09.510+02:00DR.UĞUR GÖĞÜŞ KANSERE KARŞI GIDA REHBERİODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr. Uğur Göğüş'ün, son yıllarda dünya genelinde görülme sıklığı artan çeşitli kanser türlerinden korunma ve tedavi sürecinde tüketilmesi faydalı olan besinlerle ilgili "Kansere Karşı Gıda Rehberi" isimli kitabı çıktı.Göğüş, Pehlivan Yayınlarından piyasaya sürülen kitabında, kansere doğrudan etkisi olan gıdalar, beslenme türünün kanserle ilişkisi, Unknownnoreply@blogger.com0