ŞİFALI BAHARATLAR

ITIR


75'ten fazla değişik kokuya sahip olan kolonlu yapraklı ıtır türü vardır. Yemek amacıyla kullanılacakların en iyileri badem, elma, kayısı, hindistan cevizi, limon, tatlı meyan, ıhlamur, portakal, şeftali, nane ve gül kokusunda olanlardır.

Yaprakların kullanım yerleri; kekler, jöleler, kompostolar, kremşantiler ve hatta salata süslemesi.



İTBURNU (GÜL TÜRLERİ)




İtburnunun lezzeti ve meyvemsi tadı, meyve yemekleri ve içeceklerinin çekiciliğini artırır. Tohum zarflarının ve taç yaprakların her ikisi de jölelere katılır. Haşere öldürücü gübreler ile muamele görmüş gülleri kullanmayınız.!


KAKULE


Tohumları Hindistan ve diğer tropikal bölgelerde bulunan kakule bitkisinin kurutulmuş meyvelerinden elde edilir.

Kullanım yerleri; meşrubatlar, salamura suları, turşu suları, fincan kahve veya büyük kahve (bardak başına 1-2 tohum zarfı) ilave edilir. Öğütülmüş tohumları ekmek, hamur işleri, çörekler, salatalar, Meksika, İspanyol ve DoğuHindistan yemeklerinde kullanılır.

0 YORUM YAPILDI :