YOGA'NIN FAYDALARI



Uzakdoğu sağlık sistemlerinin zihin-beden çalışmalarından biri olan Tai Chi, hareketli meditasyon olarak da tanımlanabilir. Zira uygulamanın temeli, doğru nefes, kontrollü hareket ve meditasyondur.


Tai Chi, Çin'de MÖ. 12. yüzyıl civarında doğmuş ve silahsız savunma sanatları içinde yer almıştır. Bugün Çin'de herhangi bir park, bahçe ya da yol kenarında her sabah toplu halde Tai Chi yapan her yaştan insan görebilirsiniz. Güne zinde ve sağlıklı başlamanın iyi bir yoludur.

Tai Chi'de hareketler yavaş ve akıcıdır, şiirsel bir ritüeli andırır. Belli sayıda hareketin oluşturduğu diziler "form" olarak adlandırılır. En kısa form 13 hareketten oluşur.

YOGA

Bir diğer zihin-beden çalışması Hindistan'dan dünyaya yayılan Yogadır. Yoga, çok sayıda temel hareketlerden (asana) oluşur. Tai Chi'de olduğu gibi nefes kontrolü ve meditasyon da olmazsa olmazlarındandır.

Yoga, spiritüel bir çalışma olarak başlasa da sağlıklı kalmak için yapılan uygulamaları evrensel bir noktaya ulaşmıştır. Dünyanın her yerinde Yoga Enstitüleri ve uygulayıcıları bulmak mümkündür.

HANGİ RAHATSIZLIKLARA İYİ GELİR

Tai Chi ve Yoga uykusuzluk, anksiyete ve depresyon gibi sinir sistemi hastalıklarında, yumuşak doku romatizmalarında, gastrit, kolit gibi fonksiyonel mide-barsak hastalıklarında, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliğinde, kalp-damar sistemi hastalıklarında etkili bulunmuş ve Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün bir kuruluşu olan National Center for Complementary and Alternative Medicine tarafından bu hastalıklarda uygulanması önerilmiştir.
.

0 YORUM YAPILDI :