ZEYTİNYAĞI (2)



THE OLİVE OİL
Sabah kahvaltıdan önce alınan 1 veya 2 çorba kaşığızeytinyağı -basit kronik kabızlığa - iyi gelir (daha iyi netice için suyla karıştırılabilir). Basur şikayetlerini giderir; sıcak olarak içilir.Anne sütünde de bulunan E vitamini ve oleik asiti çeriği ile zeytinyağı, normal kemik gelişimine katkıda bulunur. Anne karnında ve doğumdan sonrabebeğin beyninin olduğu kadar, genel olarak sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, gebe ve emziren annelere özellikle yararlıdır. Zeytinyağı yaşlanmanın, hem genel olarak doku ve organlar, hemde beyin fonksiyonları üzerindeki etkilerini geciktirmektedir.Yüksek tansiyonu düşürür; yaprakları ve dallarından çay yapılır. Taze yada kuru zeytin yaprağını 300 gr. suda 15 dakika kaynatıp, süzdükten sonra şeker ilave ederek 15 gün boyunca her sabah akşam sıcak içmek faydalıdır.Kan şekeri seviyesinin düşmesine yardım eder. Ağrı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerinde;zeytinyağı sürülür veya 200 gr taze çiçek ve yaprak,100 gr sarı papatya ile 1 kg zeytinyağını arada sırada karıştırarak iki saat 'benmari' içinde kaynattıktan sonra içindekileri süzüp ağrı veren yerler ovulur.Kapalı yanıklarda zeytinyağı sürülerek kullanılır.Kötü kolesterol LDL'yi azaltırken, iyi kolesterolHDL'yi artırır.(Yüksek LDL kolesterolü seviyesine bağlı olarak yükselen kolesterol seviyesinin aterosklerotik kalp hastalığında nedensel rol oynadığı kuşkusuzdur.Epidemiyolojik veriler koroner kalphastalığı vakalarındaki düşüşün total veya LDL kolesteroldeki düşüş ile beraber olduğunu göstermektedir.)Diyetle alınan doymuş yağ asitlerinin (DYA) total kolesterol seviyesini yükseltettiği iyi bilinmektedir.DYA ile tetiklenen kolesterol yüksekliği çoğunlukla LDL kolesterolündeki yüksekliğe bağlıdır. DYA ve hayvansal yağdan zengin diyetler HDL kolesterolü veapo A-1 de de yükselmeye yol açar.Yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı diyet tüketen toplumlarda düşük HDL kolesterol ile düşük LDL kolesterolün birlikte bulunması koroner riski artırmazken, yüksek DYA içeren diyete bağlı olarakLDL'nin yükseldiği toplumlarda daha yüksek HDL seviyesine rağmen koroner riski yüksektir.Yüksek hayvansal yağ içeren diyetlerin LDL- HDL oranını,düşük yağ içeren veya çoklu doymamış yağ asitinden(ÇDYA) zengin diyetlere kıyasla daha fazla yükselttiği görülmüştür. Laurik, miristik ve palmitik asitbirlikte tüm DYA ların başında gelirken, mistrik asit tereyağında, hurma çekirdeğinin yağında, hindistan cevizinin yağında bulunmaktadır.Son ikisi aynı zamanda çok yüksek oranlarda laurik asitte içerirler.Bu üç yağdan hangisinin kolesterol yükseltme potansiyelininen fazla olduğu hala tartışma konusudur. Her üçününde LDL kolesterolünü yükselttiği yapılan çalışmalarda gözlenmiştir. DYA yerine linoleik asit konulduğunda total kolesterolde düşüşe neden olmaktadır. Diyetteki başlıca tekli doymamış yağ asidi oleik asittir.Oleikasit zeytinyağında hakim olan yağ asididir. Düşük yağlı, yüksek karbonhidratlı diyetler total ve LDL kolesterol konsantrasyonlarını anlamlı olarak düşürürken aynı zamanda kesinlikle HDL seviyesinde de düşüşe neden olur. Zeytinyağı sağlıklı lipid düşürücü diyete yararlı katkıda bulunur.
Olive Oil Polyphenols

Olive oil polyphenols are important anti-oxidants (natural anti-inflammatories) found in highest concentrations in extra virgin olive oil.
One of the most important components of olive oil is hydroxytyrosol, an extremely rare, highly potent polyphenol. Hydroxytyrosol can actually slow the aging process in the skin by stabilizing the part of the cell known as the cell plasma membrane.
Researchers worldwide find that diets rich in olive oil polyphenols are associated with healthier breast tissue, colon function, and cardiovascular function, and offer significant extra protection from secondary smoke and sun-related skin damage.
Extra virgin olive oil is unique when it comes to foods that have a direct impact on beautiful skin.
A few of the benefits of a diet rich in anti-inflammatory anti-oxidant extra virgin olive oil include:
Increases the skins ability to maintain moisture
decreases "bad cholesterol"
increases "good cholesterol"
helps intestinal absorption
helps gall bladder activity
lowers probability of gallstones
lowers blood pressure
decreases gastric acid secretion in ulcers
stimulates pancreas secretion
aids developing bone in children
prevents osteoporosis
lowers glucose levels in diabetics
reduces risk of prostate cancer
reduces the risk of breast cancer

Olive oil polyphenols offer additional benefits when incorporated into topical formulations, including the following:

The delivery of the polyphenol anti-oxidant benefits directly to the skin
Provides an all-natural approach to the prevention of free-radical damage
Minimizes the appearance of lines and wrinkles while it brightens and evens skin tone.
Extremely gentle and non-irritating; safe for even the most sensitive skin
Guards against signs of premature aging

0 YORUM YAPILDI :