TERMAL KİL VE ÇAMUR TEDAVİSİ
Bir dahaki sefere çocuğunuzu çamurlar içinde oynarken gördüğünüzde onu azarlamadan önce iki defa düşünün: Belki de o an tedavi oluyordur...
Çamur tedavisi, kan dolaşımını düzenleyici ve toksinlerin atılımını sağlayan bir yöntem olarak doğal tıp uygulayıcılarının vazgeçemediği tedavilerden biridir. Egzama dahil birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılır.
Çamur, katı bileşenler ve mineralli suyun karışımından oluşur ve "hipertermal" ya da "hipotermalize" olarak sınıflandırılır. Vakaya göre bölgesel sıvama, bölgesel banyo ya da tüm vücut banyosu şeklinde uygulanır.
Çamur tedavisinin etkileri şunlardır:
- Nabzı ve vücut ısısını artırır (sıcak uygulama)
-Damar gelişimini hızlandırır
- Kıkırdak dokusundaki metabolik değişimi aktive eder
- Antienflamatuardır (iltihap ve ödem giderici etki)
- Ağrı kesicidir
- Kas gevşeticidir
-Hücre yenileyicidir
- Kemik hücresi aktivitelerini uyarır
- Eklem içi sıvısının üretimini hızlandırır
- Toksin atılımını artırır, böylece oluşan detoksifikasyon etkisi ile birçok hastalığın gelişimine engel olur.
Bu etkilerinden dolayı çamur tedavisi; kireçlenmeler (artroz, spondiloz), iltihaplı eklem romatizmaları, yumuşak doku enflamasyonları (tendinit, tenosinovit, bursit), yumuşak doku romatizmaları (fibromiyalji, miyofasiyal ağrı sendromu), kas spazmları, dolaşım bozukluğuna bağlı ödemler ve selülitte kullanılır.
Hazırlama aşamasında içine eklenen mineraller ve bitki özleri sayesinde egzama, sedef hastalığı, akne (sivilce) ve yağlı cilt tedavilerinde de oldukça etkilidir. Ayrıca güçlü bir tonik etkisine sahip olduğundan dolayı herhangi bir cilt hastalığı olmaksızın da tazeleyici - sıkılaştırıcı - koruyucu olarak kullanılabilir.
National Institute of Naturopathy / Çeviri: Dr. Turgay ÇINAR
0 YORUM YAPILDI :
Yorum Gönder