ÖMRÜ UZATAN GIDALAR

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı.
Kalbi koruyor BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısındanoldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damartıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarakçalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
Diyabeti önlüyor KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunankafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıcaağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyumdeposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.
Sinirleri rahatlatıyor TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlıyemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığıdolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandanköri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabınıve romatizmayı önlediğini unutmayın.
Patatesi haşlayın PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğerkanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesikızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
Kaslar için faydalı SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu içinözellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi vekasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvımiktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazlasodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.
Kansere karşı birebir ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağıalanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.
Kanseri engelliyor ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserineyakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oranyüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor.

0 YORUM YAPILDI :