KARACİĞER HASTALIKLARI VE SİROZ


Sabah ve akşam yemeklerinden yarım saat önce birer fincan Kurtayağı Çayı çok faydalıdır; siroz ve habis karaciğer hastalıklarında meydana gelen nefes darlığı, bu çay sayesinde derhal yok olur. 1/4 litre suya, bir silmeden az tatlı kaşığı hesaplanır.

Acı İsveç Otları kompres olarak gün içinde 4 saat boyunca uygulanmalıdır. Sabah ve öğleden sonra yatakta 2 şer saat sürmesi gereken Kırkkilit buhar kompresleri yapılır. Pansumanlar yapıldığında sıcak tutulmalıdırlar!

BİTKİLERLE SAÇ BAKIMI


SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK


Kurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kına ile birlikte 20 dk. suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan bir miktar banyo suyuna ilave edilerek, günaşırı saçlar hazırlanan bu karışımla yıkanır.

Sarımsak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda 10 dk. süreyle hafif ateşte pişirilir. Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır.

Kurutulmuş fındık kabuklarının yakılmasından elde edilen küller badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışıma şampuan kıvamına gelinceye kadar sirke ilave edilerek çırpılır. Bu karışımla saçlar sık sık yıkanır.